Workshop Fruitteelt in de eigen tuin.

Samen met De Loonse Schuur organiseer de ik op zaterdagochtend 15 juni 2019 een voor liefhebbers een workshop fruitteelt in eigen tuin. Dit is zeker niet de laatste zomerworkshop over dit onderwerp op deze locatie, in Zaltbommel of een andere locatie. Net wat anders is deze workshop ook als lezing, wel tegen betaling van een groepstarief, voor groepen van tuinierders, KMTP-afdelingen van Groei & Bloei en andere belangstellenden te geven. Wilt als individu een volgende vergelijkbare workshop bijwonen dan kunt u vrijblijvend zich al melden door te mailen naar wte@fruitadvies.nl.

 

Een terugblik op het programma op 15 juni 2019 in Neerloon. Na ontvangst met koffie/thee om 9.30 uur is er een niet te lange presentatie over fruitgewassen die interessant zijn voor de eigen tuin. Maar een rondgang door de fruittuin van De Loonse Schuur met toelichting staat centraal. We sluiten af met een eenvoudige lunch. U kunt zich opgeven per mail aan wte@fruitadvies.nl. De kosten bedragen 30 euro, af te rekenen bij de start van de workshop.
 De fruittuin van de Loonse Schuur in Neerloon (bij Ravenstein) is een gezamenlijk project van (zus) Willemien van Teeffelen en Wouter van Teeffelen die de liefde voor tuinieren vanuit huis meegekregen hebben. Naast alledaagse fruitgewassen als hoogstamappels en -peren staan er ook minder bekende gewassen als Pawpaw. De fruittuin van de Loonse Schuur is een gezamenlijk project van (zus/eigenaresse) Willemien van Teeffelen en fruitteeltadviseur  Wouter van Teeffelen die allebei opgroeiden op een fruitteeltbedrijf en  de liefde voor tuinieren vanuit huis meegekregen hebben. Wouter zal als fruitteeltdeskundige tekst en uitleg geven en proberen op alle vragen rond fruit antwoord te geven. Daarbij bijgestaan door Willemien die zelf het dagelijkse of wekelijkse tuinonderhoud doet.