Oude fruitbomen

Uweigenfruitboom.nl verkoopt vanaf heden oude appel- en perenbomen . De circa 15-jarige appelbomen komen uit de Zelfplukboomgaard ‘t Straatje in Zaltbommel waar wat appelbomen Jonagold gerooid gaan worden. Het rooien van de bomen gebeurt door een professionele loonwerker uit de laanbomenteelt waardoor de bomen netjes met grote kluit en net erom heen geleverd kunnen worden.  Hetzelfde gebeurt met liefst 50-jarige perenbomen (ruim 2 meter doorsnede, 4 meter hoog) uit de perenboomgaard van Wouter in Lithoijen. Bij bijzondere wensen kunnen we op zoek gaan naar verplantbare bomen bij andere fruittelers.

Het rooien zal in de periode februari-maart gebeuren als er geen risico meer is op streng winterweer. Logischerwijs kunnen de bomen geleverd  pas daarna geleverd worden.  Appelbomen zijn mogelijk indien sterk gewenst eerder al leverbaar

Mogelijkheden & prijzen

De appelbomen zijn na het rooien af te halen in Zaltbommel en de perenbomen in Lithoijen. De prijs bedraagt af boomgaard voor de appelbomen 30 euro per boom incl. BTW. De prachtige perenbomen kosten € 150,- euro per boom af boomgaard en bij meer dan 10  stuks is korting bespreekbaarr. Bij perenbomen heeft u de keuze uit de rassen Conference, Doyenné du Comice (de lekkerste) en Bonne Louise d’Avranches (vroege herfstpeer en goede bestuiver). Zeker bij de appels geldt wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Voor zowel de appels als peren geldt dat uw bestelling voor 1 februari bekend moet zijn. 

In overleg is tegen extra kosten transport en hoveniershulp bij het planten mogelijk. Hiervoor werken we samen met een hovenier met volop fruitervaring in de Bommelerwaard die dit tegen een gebruikelijk uurtarief kan verzorgen. Hij beschikt over de kennis en ook het gereedschap en de machines om de bomen te transporteren en in uw tuin te planten goed te doen.  U mag natuurlijk ook uw eigen hovenier of hovenier uit uw eigen regio inschakelen. 

Meer info en verkoop via wte@fruitadvies.nl


Locatie

Boomgaard Lithoijen

Valkseweg

5396 NV Lithoijen