Uw eigen fruithovenier

Fruitteelt in uw eigen tuin is een prachtig iets.  Wat is er nu mooier dan het kweken en eten van je zelf geteelde fruit. Bijna altijd nog echt onbespoten fruit. Soms is dat wel gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Mist u de tijd, de vakkennis  of het juiste plantmateriaal dan zou ik u graag daarbij helpen.  Maar om eerlijk te zijn ontbreekt het vaak aan de tijd dus hieronder verwijs ik door naar collega's.  Voor advies rond fruitteelt mag u  natuurlijk altijd een mailtje (blijven) sturen.

Hovenierswerk

Een hovenier heeft veel vakkennis van tuinen en planten.  Als je als fruitprofessional naar het hovenierswerk van breed opgeleide hoveniers kijkt, zie je te vaak dat ook voor hen fruitteelt een specialisme is dat ze onvoldoende beheersen. 

 

Soms pak ik zelf wat werkzaamheden als het in de winter snoeien van fruitbomen voor particulieren op. Te vaak ontbreekt de tijd om veel te doen. Gelukkig zijn er ook vakkundige collega's en hoveniers die hiervoor meer tijd hebben.  Ik zal binnenkort op deze site een lijstje van namen/bedrijven die je hiervoor wel kan benaderen.

 

 

Snoeien van fruit

 

Voor een goede oogst is het snoeien van fruitbomen belangrijk. Snoeien geeft mooiere en  lekkerdere vruchten die beter kleuren.  Met een goede snoei voorkom je dat jaren met een te overvloedige vruchtdracht zich afwisselen met jaren met een tegenvallende vruchtdracht.  Snoeien van fruitbomen vraagt vakkennis.  Tuinierders snoeien vaak te weinig. Of ze durven juist wel te snoeien maar doen het  hartstikke verkeerd.  Wouter wil particulieren met snoeivragen ten dienste zijn door te adviseren of te helpen bij de snoei. Of we brengen  u zelf tijdens een workshop fruitbomen snoeien de elementaire snoeikennis bij.


Locatie

Boomgaard:

Zelfplukboomgaard  't Straatje

Het Straatje

5301 JZ Zaltbommel

 

Thuis/kantoor:

Kerkstraat 39

5301 EG Zaltbommel

 

 

E-mail: wte@fruitadvies.nl

Telefoon: 06-38419771